Nu înseamnă Nu

From: avaaz@avaaz.org
Domain: IP info avaaz.org
MX-server: IP info mta110.avaaz.org
Size: 53162 Bytes
Create: 2019-12-04
Update: 2019-12-04
Score: 0
Safe: No
Outbound domains: secure.avaaz.org | www.avaaz.org | www.facebook.com | twitter.com |
Janika, în vârstă de 14 ani, a fost găsită pe jumătate dezbrăcată în curtea bunicii sale. Fusese violată, apoi omorâtă în bătaie cu un bloc
Acţionează acum!
Avaaz trimite în medie un e-mail pe săptămână, prezentând o chestiune globală urgentă care necesită acţiune imediată. Dacă ai primit acest mesaj din greşeală sau nu vrei să mai primeşti mesaje Avaaz, dă click aici pentru a te dezabona sau trimite un e-mail la unsubscribe@avaaz.org.

Dragi membre și membri Avaaz,

Janika, în vârstă de 14 ani, a fost găsită pe jumătate dezbrăcată în curtea bunicii sale. Fusese violată, apoi omorâtă în bătaie cu un bloc de beton, încă o victimă a epidemiei de violuri din Africa de Sud.

Este oribil, dar acum putem face ceva în acest sens.

Un program educațional dovedit științific, oferit câtorva sute de mii de tineri din Africa de Est, a redus la JUMĂTATE numărul violurilor. Instructorii merg în școli pentru a-i învăța pe băieți despre consimțământ și cum să susțină drepturile femeilor, în timp ce fetele învață autoapărare și cum să identifice riscuri. Organizatorii spun că programul a prevenit peste 200.000 de atacuri.

Acum vor să îl deruleze în toate țările din Africa, regiune în care aproape jumătate dintre femei se confruntă cu violență fizică și sexuală. Însă, pentru a face acest lucru, au nevoie de fonduri și cer ajutorul mișcării noastre.

Dacă strângem suficiente fonduri, putem ajuta la răspândirea acestui program care schimbă regulile jocului pe întreg continentul și putem lansa campanii urgente pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor la nivel global. Începând din Africa de Sud, vom finanța instructori de talie mondială care să formeze cel puțin zece mii de fete și băieți și vom sprijini cercetări de ultimă generație pentru a prelua modelul în întreaga lume.

Nicio fată nu ar trebui să treacă prin oroarea cu care s-a confruntat Janika, așa că donează cât de puțin acum pentru a ajuta la reducerea numărului de violuri la jumătate:

DONEZ 5lei
DONEZ 10lei
DONEZ 20lei
DONEZ 40lei
DONEZ 80lei
ALTĂ SUMĂ
Rezultatele acestui program de formare sunt uimitoare. 74% dintre băieții care au asistat la un atac în anul care a urmat pregătirii lor din Nairobi, Kenya, au intervenit cu succes pentru a-l opri. Imaginează-ți cât de multe alte violuri ar putea fi prevenite dacă ajutăm la desfășurarea programului pe tot continentul și facem campanie pentru a pune capăt epidemiei de viol la nivel global.

Pregătirea a fost deja verificată de cercetători din unele universități de top din lume, care i-au confirmat succesul masiv și rentabilitatea. Iar planul de extindere este simplu: dacă strângem suficiente fonduri, vom ajuta la configurarea primului hub african dedicat prevenirii violului cu ajutorul acestui program și putem:
  • să antrenăm și să certificăm o echipă de instructori de top pentru a preda programa de prevenire a violului la peste 10.000 de sud-africani;
  • să efectuăm cercetări de ultimă generație cu privire la modul cel mai bun de a preveni violența sexuală;
  • să oferim sprijin legal, medical și psihologic supraviețuitoarelor;
  • să punem presiune pe guvernele din întreaga lume ca să împiedice epidemia de viol la nivel global;
  • să alimentăm campaniile noastre globale pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor.
Acesta este doar începutul. Cu una din trei femei care suferă de abuzuri sexuale sau fizice la nivel global, trebuie să extindem această luptă în întreaga lume, prin campanii puternice, strategii media inteligente și mișcări de advocacy tenace. Donează azi cât de puțin și hai să marcăm începutul sfârșitului pentru criza abuzurilor sexuale care afectează aproape un miliard de femei și fete de-a lungul vieților lor:

DONEZ 5lei
DONEZ 10lei
DONEZ 20lei
DONEZ 40lei
DONEZ 80lei
ALTĂ SUMĂ
Mișcarea noastră a susținut întotdeauna drepturile femeilor la nivel global, de la combaterea căsătoriilor cu copii la susținerea activiștilor fantastici care luptă pentru drepturile femeilor și la organizarea de campanii pentru a li se face dreptate supraviețuitoarelor violului. Chiar acum avem ocazia să schimbăm în bine lumea în care cresc fetele și băieții noștri. Hai să facem asta împreună.

Cu speranță și hotărâre,

Sarah, Camille, Martyna, Christoph, Francesco, Bert și restul echipei Avaaz

Mai multe informații:

(EN) Moartea lui Janika Mallo (14 ani) a determinat declarații online: „nu se mai poate așa” (IOL):
https://www.iol.co.za/capeargus/news/death-of-janika-mallo-14-has-people-saying-i-cant-handle-this-anymore-31743040

(EN) Un program de învățare la nivel mondial pentru a opri violul (New York Times)
https://www.nytimes.com/2018/06/12/opinion/a-worldwide-teaching-program-to-stop-rape.html

(EN) Educați că “Nu înseamnă Nu”, tinerii acționează pentru a opri violul (Reuters)
https://www.reuters.com/article/us-rape-prevention-high-school/trained-that-no-means-no-young-men-act-to-stop-rape-idUSKBN0OX29N20150617

(EN) Este uimitor ce se întâmplă când băieții sunt învățați să respecte femeile. (ATTN, video)
https://www.facebook.com/watch/?v=1539611199407667

(EN) No Means No Worldwide (site-ul organizației No Means No/“Nu” înseamnă “Nu”)
https://www.nomeansnoworldwide.org/Avaaz.org este o rețea pentru campanii internaționale cu peste 51 milioane de membri
, care luptă pentru a se asigura că deciziile globale reflectă viziunea şi valorile cetăţenilor lumii.("Avaaz" înseamnă în multe limbi "voce" sau "cântec".) Membrii Avaaz vin din toate colțurile lumii; echipa noastră e răspândită în 18 țări de pe 6 continente și operează în 17 limbi diferite. Află mai multe despre cele mai mari campanii Avaaz aici, sau urmărește-ne pe Facebook sau Twitter.


Ai devenit membru al mișcării Avaaz și ai început să primești mesajele noastre pentru că ai semnat campania "20 de Puncte din oficiu la Istorie, Subiecte de olimpiada, barem redactat greșit " pe data de 2019-07-08, folosind adresa de e-mail 8amine-ikouaz@next.cloudns.cc.
Pentru a te asigura că mesajele noastre ajung în Inbox, te rugăm să adaugi adresa avaaz@avaaz.org în registrul de adrese. Dacă vrei să îţi schimbi adresa de e-mail, limba sau alte informaţii, contactează-ne. Pentru a te dezabona, dă click aici.


Dacă vrei să contactezi Avaaz, nu răspunde la acest e-mail, ci scrie-ne prin intermediul formularului pe care îl găseşti aici: www.avaaz.org/ro/contact sau sună-ne la numărul +1-888- 922-8229 (US).
Want to protect your real email from messages like this? Use TempM email and be more secure on the internet.